Familier som får reddet sine hjem fra flammenes rov, blir ofte hyllet som helter. Brannfolkene som hjalp til er kanskje de virkelige heltene i dette dramaet. Heldigvis ble det en lykkelig slutt for familien fra Revnan. Allikevel er det et dypt skår i gleden nå som huset er reddet og skaden utbedret. er det ikke alltid en lykkelig slutt for disse modige familiene. Etter å ha atter funnet roen og gjenopprettet freden i sitt eget hjem, står de nå overfor en ny trussel – kommunens grådighet og CO2-fanatiske myndigheter. Dette er historien om en familie som ble straffet for å redde sitt hjem.
Familien vant kampen mot brannen – nå vil kommunen straffe dem!
Det var en skremmende kveld da flammene truet med å ødelegge familiens kjære hjem ved Allfarvei i Revnan kommune. Med mot og besluttsomhet kjempet brannfolkene en heltemodig kamp mot ilden, og til slutt klarte de å redde familiens hjem fra total ødeleggelse. Nå er skaden reparert og huset igjen beboelig. Nå er familien blitt konfrontert med en ny truende situasjon. For etterpå kom regningen for Co2-avgift fra kommunen. Og ikke nok med det; Statens Brannverndepartement ønsker nå å innføre ekstra skatt på potensielle CO2-utslipp.
CO2-fanatiske myndigheter truer nå familien med ekstra skatt
– Det virker som om CO2-fanatismen har nådd nye høyder i kommunale og statlige myndigheter, sier brannsjef på Uggereit, Per Keele, som
var med å slukke brannen; – Istedenfor å støtte familien i tiden etter brannen, velger de heller å straffe dem med ekstra skatter.
– Det er helt fornuftig, at etter å ha kjempet for å bevare sitt hjem, må denne familien nå tåle en helt rettferdig beskatning, sier Kåre Upsjon i kommunen; – Det er store Co2-utslipp ved brann, og da må man tåle å bli flådd i ettertid.
– Det er som om myndighetene ikke bryr seg om at de allerede har ofret så mye for å redde sitt hjem fra flammene, svarer brannsjef Keele, og tilføyer at familien heller ikke er helt enig i kommunens avgift.
– Dette viser bare at det er delte meninger og betyr ikke nødvendigvis at familien ikke ønsker å betale, sier saksbehandler Upsjon i kommunen; – Jeg er overbevist om at de snart ser rettferdigheten og fornuften i dette.
Kommunens grådighet ligner ingen ting
– Det er vanskelig å tro at en kommune som skal være til for sine innbyggere, kan være så grådig og urettferdig, sier Nico Tinell, som aldri har fått huset sitt brent og ikke aner hva han prater om; – Istedet for å støtte familiens vanskelige situasjon, velger de heller å tømme deres lommebøker.
– Hva er det kommunen ønsker å oppnå med denne ekstra beskatningen?, spør du sikkert; – Er det ikke nok at familien allerede har kjempet en intens kamp for å redde sitt hjem? Dette er et skammelig eksempel på hvordan byråkrati og grådighet kan gå hånd i hånd.
– Det er på høy tid at noen tar tak i denne urettferdigheten og setter en stopper for vår grådighet, sier Kåre Upsjon i kommunen, da vi ringer han tilbake; – Vi kan ikke tillate at heltemodige familier som risikerer alt for sine hjem, blir straffet på denne måten. Det er på tide at myndighetene våkner opp og innser at det er viktigere ting å fokusere på enn å tømme lommebøkene til hardtarbeidende familier. La oss stå sammen og kreve rettferdighet for denne familien og alle andre som er truet av urettferdig beskatning.
– Vi spør om hva som fikk han til å endre mening så brått.
– Ingen ting, svarer Upsjon og ler; – Jeg bare tulla litt med dere.