Nye tider: Politiet tar farvel med bøter og deler nå ut forenklet skjennepreken

Det er et spennende paradigmeskifte på vei i norsk politi. Etter mange år med krav fra politikerne om stadig høyere bøtesatser og strengere straffereaksjoner, tar nå politiet til orde for en ny og mer Woke-positiv tilnærming. De sier farvel til bøter og ønsker velkommen i trafikken med skjennepreken. Dette er en gladnyhet som viser at politiet bytter strategi for å skape et tryggere og bedre samfunn.

Velkommen med forenklet skjennepreken

Utrykningspolitiet har lenge ønsket å endre måten de håndterer mindre lovbrudd på. Det kan se ut til at de nå har innsett at bøter og straffer ikke alltid er den beste løsningen. I stedet vil de ta i bruk skjennepreken som et virkemiddel for å korrigere og veilede personer som har begått mindre overtredelser. Dette innebærer at politiet vil bruke mer tid på å snakke med lovbruddsutførere og gi dem en formanende

Det skal føles som politiet er med deg hele tiden

tale, istedenfor å ilegge en bot.

Vi vil over tid går helt vekk fra bøter som reaksjonsform, forteller den nye overkonstabelpersonen i UP, Arnfred Johanne Gaspe-Dahl; – Vi går vekk fra bøter ved trafikkovertredelser, og deler heller ut forenklet skjennepreken, sier hen. – Ved alvorlige overtredelser utsteder vi skjerpende skjennepreken. De kan ta litt tid, og konstabelen vil ha et mye strengere ansiktsuttrykk. Dette kan kanskje skremme noen lovbrytere, men vi synes at det må de tåler, når de har vært slemme i trafikken.

Deler ut lærepenger

Noen politidistrikt har også begynte å dele ut lærepenger. I en overgangsfase benytter politiet Vipps for å dele ut lærepenger. Ved svært

Det legges opp til at en hver som forbryter seg, nå skal føle det på den dårlige samvittigheten snarere enn lommeboken

alvorlige brudd vil man kunne oppleve at polititjenestepersonen legger seg ned på asfalten, mens de sparker med armer og ben og gråter.

– Det er slik de binære folkene våre reagerer, sier Gape-Dahl; – De tar det som en mann med andre ord.

– Politiet tror at denne nye tilnærmingen vil ha en mer positiv effekt på samfunnet. Ved å appellere til folks moral og samvittighet, håper de å skape en større bevissthet rundt lovbrudd og konsekvensene av dem. Skjenneprekenen vil bli brukt som et verktøy for å gi en form for oppdragelse og hjelpe lovbruddsutførere til å forstå hvorfor det de gjorde var galt. Denne endringen er et klart tegn på at politiet ønsker å bygge et samfunn basert på moral og ansvar, sier norges nye justisminister Annie Merth og bedyrer at hun skal sitte helt til noen begynner å studere hennes Juridiske Embetseksamen.

Åpner for Spesialkommando i Politiet

Som en del av inkluderingspolitikken til den nye politietaten, har man valgt å bruke små og mer feminine biler i tjenesten. Fargepaletten er også vedtatt for å ha en mer allsidig styrke. – Vi satser på Golf og Polo, og kaller styrken Polotiet, sier en ekspert vi har snakket med. For gjentatte lovbrytere derimot, har man tydd til en tøffere linje.

– Ja, det stemmer, forklarer Gaspe-Dahl; – Vi utdanner en gruppe virkelig strenge bestemødre fra Baltikum. De kan være kjempestrenge!

Fra straff til moral: Politiet tar nye grep

Det er virkelig en gledens dag for norsk politi og samfunnet som helhet. Ved å si farvel til bøter og velge skjennepreken som sin nye reaksjonsform, sender politiet et sterkt signal om at de ønsker å endre samfunnet på en positiv måte. Denne strategiske endringen er et håp om å bygge et samfunn basert på moral og ansvarlighet. Ved å appellere til folks samvittighet og gi dem en formanende tale, håper politiet å skape et tryggere og bedre samfunn for alle.

La oss ønske politiet lykke til i deres nye æra med en skikkelig skjennepreken!

Mindre skremmende patruljebiler og pene politibetjenter med feminine trekk, er en del av kampanjen.
Facebook
Twitter