Stemningen var ikke høy hjemme hos familien Kantslåtten i helgen, da det viste seg at far i hadde servert egenfaget sei med stekt løk. Seien var grei nok den, frossen men god. Problemet var løken. Det skulle vise seg litt ut i desserten av den litt rare løksmaken skyldtes at det var mors blomsterløker som var gravd opp og lagt mørkt og kaldt nederst i matboden som ble servert.
Det som skulle være en hyggelig fiskemiddag hjemme hos familien Kantslåtten endte i totalt kaos og dårlig stemning. Theobald Kantslåtten, som vanligvis er en habil kokk på kjøkkenet, klarte ved en fatal feil å lage en kulinarisk vri som ga fiskemiddagen en uventet og til dels spesiell bismak. Ved et uhell stekte han nemlig fruens oppgravde blomsterløker i stedet for den typen gul løk som ellers brukes til å tilberede fisk. Resultatet var alt annet enn spiselig og førte til en kveld ingen i familien kommer til å glemme med det aller første.
En “fishy middag”: Havari i kjøkkenet!
Det var under forberedelsene til fiskemiddagen at herr Kantslåtten kom over en nøye nedpakket eske med oppgravde blomsterløker. Han tenkte ikke så mye over ekstra jord på maten, men vasket omhyggelig av de små løkene og i all hast kuttet han opp det som siden skulle vise seg å være blomsterløk uten engang å legge merke til den distinkte lukten. Da fisken var ferdigstekt over en seng av blomsterløk og vakkert servert i porsjon på familiens tallerkenene, kunne ingen helt unngå å lukte den merkelige og ganske lite appetittvekkende blomsterløkduften som hang som en mørk sky over middagsbordet. Det som skulle være en smakfull fiskerett, ble raskt forvandlet til en smakstest av det mere blomstrende slaget.
Fiskefesten endte i kaos: Stekte blomsterløker!
Da alle i familien allikevel tok den første biten av den nøye tilberedte fisken, ble det et øyeblikks stillhet etterfulgt av en ganske gjengs grimase. Den intense smaken og umiskjennelige lukten av blomsterløk overskygget fullstendig hver eneste munnfull fisk, og det var med ett tydelig at middagen var gått helt etter planen. De unge ropte ut i avsky, mens fru Kantslåtten først forsøkte høflig å skjule sin misnøye. Herr Kantslåtten selv prøvde desperat å late som ingenting, men det var umulig å skjule at han hadde gjort en alvorlig feil et sted mellom matboden og kjøkkenet. Fiskefesten var blitt til en blomstrende katastrofe.
Blomsterløker ved et uhell i fiskemiddagen!
Det hele hadde plutselig blitt et alvorlig tilfelle av kjøkkendrama da konemor oppdaget løkenes opphav. Far stod på sitt, og var klar på at løkene ved et hendig uhell hadde havnet i fiskemiddagen. Theobald, som vanligvis er en erfaren kokk, innrømmet etter hvert sin fatale feil og beklaget til familien. Han kunne virkelig ikke forstå hvordan han kunne ha forvekslet blomsterløkene med vanlig løk. De så jo nesten helt like ut. Denne situasjonen førte til en veldig lang kveld med mye søken på nettet etter riktig type “Daffodil” på nettet. Kvelden endte i en bestilling av blomsterløk fra Holland og en ferdigpizza fra den lokale bensinstasjonen, som også fungerer som gatekjøkken for lokalmiljøet.
– Det blir nok en lang stund før noen i familien tør å spise fisk igjen, sier Theobald Kantslåtten til riks-TV som først var på saken.
Håndtert av kriseteam
– Det er viktig å dobbeltsjekke ingrediensene når man tilbereder mat, sier familieterapeut, Sindre Smalgangen, som ble tilkalt fra det kommunale kriseteamet; – …spesielt når det er snakk om blomsterløker og vanlig løk. Herr Kantslåttens feil på kjøkkenet vil nok bli husket i lokalmiljøet i lang tid. Det er en lærepenge for alle oss som ikke liker å prøve nye oppskrifter, men holder oss til seibiff med løk. Fiskefesten til familien ble kanskje ikke som planlagt, men den kan nok gi familien gode ekstrainntekter til sommeren når folk valfarter til stedet for å se de løkene som kunne ha blitt til blomst.