Mann føler seg krenket. Er sikker på at legen mener at han er lesbisk og narkoman på en gang

Er virkelig Peter Randedu en lesbisk og tunghørt narkoman?

Noen ganger kan diagnoser være mer forvirrende enn oppklarende. Dette er tilfellet for Peter Randedu, en mann som har havnet midt i et medisinsk mysterium. Han mener at har blitt diagnostisert som både lesbisk og narkoman, til tross for å være en heterofil mann uten noen tilknytning til narkotika.

Jakten på sannheten

Jakten på sannheten for tunghørte Peter Randedu begynner med et klassisk medisinsk mysterium. Det hele startet da han oppsøkte legen sin på grunn av at han var kronisk trøtt og lite opplagt. Selv mener han at legen må ha hørt feil og trodde at han sa at han var lesbisk i stedet for at han hadde søvnproblemer. Denne misforståelsen førte til at Peter mener at han ble feildiagnostisert som lesbisk og narkoman. Lite visste han da at det var starten på en lang rekke uheldige hendelser.

Etter at han fikk den første feildiagnosen som lesbisk, tok Dag kontakt med en spesialist på kvinnesykdommer for videre undersøkelser. Nå får han månedlige innkallelser til gynekologisk undersøkelse, hvilket han finner veldig krenkende.
– Hva slags spesialist han må ha kontaktet aner jeg ikke, men dessverre for Dag hadde nok spesialisten en tendens til å høre ting feil, sier Peters fastlege Thora Bomullsdottir til oss; – Da Peter nevnte at han kanskje behøvde antibiotika, tolket spesialisten det som at han likte å bruke narkotika. Jeg tror det er her Peter ble feildiagnostisert som lesbisk narkoman – ikke hos meg. Det hele er rystende og jeg beklager på vegne av min kollega.

Er Dag en lesbisk narkoman?

– Diagnosen Peter Randedu har fått er virkelig et mysterium, svarer feilbehandlingsansvarlig

Ja! Greit at jeg er sexy og drar damer, men lesbisk; nei! …og jeg er nykter og ren som snø asså, sier Peter Randedu.

Fylkesoverlege ved Statsviterens kontor i kommunen, Bjøro Kratie, når vi ringer om saken; – For det første mener Peter selv at han en heterofil mann, noe som gjør diagnosen som lesbisk lite sannsynlig. For det andre har han aldri brukt narkotika eller hatt noen tilknytning til det. For det tredje opplyser han å ha mest alenesex, noe som i beste fall antyder homofili eller egofili, fortsetter Kratie.
Konfrontert med uttalelsen fra Dr. Kratie svarer Randedu: – Det virker nesten som om hans utsagn og legenes tolkning har blitt fullstendig snudd på hodet. Jeg sover for mye. Det er ikke noe galt. Det er bare upraktisk.

Det er klart at det har skjedd en serie misforståelser og feiltolkninger på veien, men det er fortsatt uklart hvordan dette kunne skje. Kanskje er det en kombinasjon av dårlig kommunikasjon, legenes egne forutinntattheter og en dose uflaks som har ført til denne forvirrende diagnosen?

Fra forvirring til kaos – Historien om Peters liv.

Arkivbilde av kvinne. Legning ukjent, og sannsynligvis ikke narkoman.

– Peter Randedu historie er et eksempel på hvordan en enkel misforståelse kan føre til en ganske komisk situasjon, svarer den feilbehandlingsansvarlig fylkesoverlegen; – Han har blitt fanget i et medisinsk kaos der han er blitt feildiagnostisert som både lesbisk og narkoman.

– Jeg er bare en enkel mann, til tross for at jeg er heterofil og uten noen tilknytning til narkotika, klager Peter Randedu og medgir at han føler seg grundig krenket av hele saken.

Det er ikke til å nekte for at denne diagnosen har ført til mye forvirring og latter i Peter sin omgangskrets.
– Selv om det er frustrerende for Peter å bli feiloppfattet på denne måten, har han klart å sitt dårlige humør for humor gjennom hele prosessen, forteller Peters mor Hilde Randedu; – Kanskje er det nettopp dette som er den beste medisinen i en forvirrende situasjon som denne. Både jeg og begge fedrene han syns i alle fall han er veldig søt når han er sint.

– Den forvirrende diagnosen til Peter Randedu – lesbisk narkoman – er et eksempel på hvordan misforståelser kan få uventede konsekvenser, svarer fastlege Thora Bomullsdottir og ber oss til helvete slutte å ringe i ett sett. Hun har tross alt pasienter, men avslutter høflig; – Det er viktig å huske på at ikke alltid er diagnoser så klare og presise som de burde være. Noen ganger tar jeg feil og noen ganger bare driter jeg i det og sier det første som faller meg inn. Jeg husker ikke denne saken og dessuten kan jeg ikke uttale meg om enkeltsaken og pasienter, men i Peter sin historie har det blitt tydelig at en enkel misforståelse kan føre til et komisk kaos. Det er jo litt kult da?

Det er en påminnelse om å være åpen for ulike tolkninger og å alltid dobbeltsjekke informasjon før man kommer med en diagnose., svarer hun i mail senere på dagen og blånekter på å ha sagt noe av det hun har fortalt oss tidligere.

Facebook
Twitter